JOUW CELVERNIEUWING KRIJGT EEN BOOST!


Microneedling is een methode om de huid te stimuleren zelf in de reparatiestand te gaan. De behandeling wordt gedaan met een speciaal apparaatje. We maken met dit apparaat hele kleine kanaaltjes in je huid, waardoor het natuurlijke herstelproces van je huid wordt geactiveerd. Je huid wordt gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Deze gecontroleerde vorm van schade geeft de huid een seintje: ik moet herstellen! De huid gaat zich dan voor even als een jongere huid gedragen. De celvernieuwing krijgt een boost en er worden groeifactoren aangemaakt. Dit werkt door naar een verse aanmaak van collageen en elastinevezels, belangrijke "bouwstenen" in de huidlagen die als een soort cement fuseren om de huid stevig en soepel te houden. 


Bovendien is de huid na de behandeling ontvankelijker voor de opname van huidverzorging: de kanaaltjes maken de weg vrij voor een betere opname van de ingrediënten. Het kan daarom ook goed gecombineerd worden met een peeling.

1. Kan iedereen het laten doen?

Een gevoelige huid of een huid met een milde tekenen van couperose kan er ook baat bij hebben. Alleen bij matige tot ernstige actieve acné of eczeem raden we microneedling af. Tijdens een zwangerschap is microneedling ook niet aanbevolen. Op plekken waar hyaluronzuurfillers zijn geïnfecteerd, kan het gebied beter even (vier weken) niet behandeld worden en er moet zeven dagen rust zitten voor en na een botox-injectie.

2. We hebben verschillende behandelingen op maat van de klant

In samenspraak met de klant bekijken welke behandeling voor jou de geschikte is. We hebben zoveel mogelijkheden.

3. Microneedling is geschikt wanneer je last hebt van:

 

  • – Pigmentvlekken
  • – Verslapping
  • – Fijne lijntjes (rond de ogen of rond de lippen)
  • – Donkere kringen of zwellingen rond de ogen
  • – Littekens na acné
  • – Rokeshuid/vale teint